Askarruttaja tarjoaa kohderyhmilleen räätälöityjä askartelutapahtumia sekä valmiita kursseja ja kerhoja.

Askarruttaja

Askarruttaako?

Aikuiset

Oletko kiinnostunut aikuisille suunnatusta askartelukerhosta?

Aikuisten askartelukerhossa pääset kokeilemaan monipuolisesti erilaisia askarteluvälineitä ja –materiaaleja yhdessä tekemisestä nauttien ja ohjaajan opastamana. Kerhon sisältöä suunnitellaan myös yhdessä osallistujien kanssa. Syksyn aikana teemme mm. metallilanka ja helmi -töitä, mixed media -esineitä, makramee -punontaa sekä joulukortteja erilaisilla tekniikoilla (Lue tarkemmin alempaa, kiitos!). Kerhon ohjaaja käy aina perustekniikat läpi ja opastaa askartelussa. Kerhossa on mahdollisuus askartelun lomassa juoda kahvia/teetä ja seurustella saman henkisten ihmisten kanssa.

Kerho sopii eläkeläisille, vuorotyötä tekeville sekä muille aikuisille, joilla on päiväsaikaan mahdollista osallistua kerhon toimintaan. Tervetuloa mukaan!

AIKUISTEN ASKARTELUKERHON AIKATAULU KEVÄT 2021

Koronatilanne on rajoittanut aikuisten askartelukerhon toimintaa vuoden 2020 aikana. Myös vuosi 2021 alkaa koronarajoitteiden varjossa. Siksi kevätlukukauden 2021 aikataulua ei vielä julkaista.

Alla on tietoa siitä, millaisesta kerhosta ja kyse ja miten se toimi syksyllä 2020. Kevätkauden 2021 tiedot päivitetään lähiaikoina.

Syksyn 2020 aikana kerho kokoontui kerran kuukaudessa ja toimi kertamaksu -periaatteella. Kullekin kerralle ilmoittauduttiin erikseen määräaikaan mennessä. Jos ko. kerhokerralle oli tullut vähintään 9 ilmoittautumista tässä ajassa, kerhokerta järjestettiin. Askarruttaja ilmoitti toteutumisesta ilmoittautuneille määräajan umpeuduttua. Tämän jälkeen tulleet (sairastumis)peruutukset eivät vaikuttaneet kerran toteutumiseen. Osallistumismaksu maksettiin kerhokerran jälkeen sähköpostin liitteenä toimitettavalla laskulla.

Osallistumismaksu oli 27€/kerta

Ma 28.9.2020 klo 11.30-14.30 Metallilankaa ja paperisuikaleita

Väännämme metallilangasta ja helmistä ja/tai paperisuikaleista koristeita ja koruja. Voit valita kumpaan tekniikkaan keskityt -vai teetkö kumpaakin.

Ilmoittautuminen 21.9.2020 mennessä tästä:

Ma 19.10.2020 klo 11.30-14.30 Mixed media -esine

Teemme mixed media -tekniikalla jonkin kolmiulotteisen esineen, esim. unisiepparin, mini-majakan tai lasipurkin. Voit myös tehdä ns. pahviveistoksen, joka päällystetään joko kohokuvioidulla kartongilla tai askartelusavella ja maalataan mixed media -henkeen. Huom! Savella päällystetty veistos vaatii kuivumisaikaa, joten se maalataan vasta seuraavilla kerhokerroilla.

Ilmoittautuminen 12.10.2020 mennessä tästä:

Ma 23.11. klo 11.30-14.30 Joulukortteja

Teemme joulukortteja erilaisilla tekniikoilla, joista voit valita mieleisesi tai kokeilla vaikka kaikkia! Vaihtoehtoina on ainakin paperifiligrointi, Distress Oxide-väreillä koristellut kortit, Big shot – ja Travalle -kuvioleikkurin avulla tehtyjen kuvioiden ja kohokuviointien käyttö sekä leimailu.

Ilmoittautuminen 16.11.2020 mennessä tästä:

Ma 14.12.2020 klo 11.30-14.30 Makramee -punontaa

Vielä ehdit tehdä joululahjaksi pieniä makramee-töitä (avaimenperiä, korvakoruja, pieniä koristeita, pienen makramee-kranssin tms.) tai aloittaa isomman makramee -työn, josta riittää mukavaa puuhaa joululomallekin! Tänä vuonna joulukoristeetkin ovat makramee -tekniikalla toteutettuja! Eli halutessasi voit tehdä makramee -joulukoristeita vaikkapa kuuseen tai joulupaketin päälle ripustettavaksi!

Jos makramee on sinulle vieras tekniikka, ei hätää – Askarruttaja opettaa sinulle perussolmut pienten harjoitusten avulla ja pääset varmasti jo tekemään varsinaista makramee -työtäsikin!

Ilmoittautuminen 7.12.2020 mennessä tästä:

Askarruttajan senioritoiminta

Askarruttaja järjestää palvelutaloille, vanhainkodeille, yhdistyksille ym. kertaluontoisia tai toistuvia askartelutuokioita, jotka tarjoavat osallistujille mielekkäitä, aktivoivia ja positiivisia kokemuksia. Askarruttaja voi tulla vetämään askartelutapahtumia esim. yksittäiseen päivätoimintakeskukseen tai vanhainkotiin, mutta myös laajemmalle osallistujamäärälle suunnattuun tapahtumaan (esim. palvelualueen kesätapahtuma tai joulutapahtuma).

Senioreille suunnatuissa askartelutapahtumissa voidaan hyvällä etukäteissuunnittelulla huomioida esimerkiksi muistisairauden tai liikerajoitteiden vaikutukset tarjoten siten kaikille osallistujille tekemisen ja onnistumisen iloa sekä mahdollisuuksia hyödyntää/kohentaa jäljellä olevia taitoja ja voimavaroja.

Moni ikäihminen on harrastanut elämänsä aikana monenlaista käsillä tekemistä. Ikääntymisen, laitosasumisen ja/tai sairastamisten myötä nämä harrastukset on voineet jäädä vähemmälle. Näkyvän, kauniin lopputuloksen aikaansaaminen tuottaa jo itsessään suurta mielihyvää useimmille meistä. Käsillä tekeminen myös aktivoi monia aivoalueita – jolloin vaikutukset ulottuvat positiivisten mielialavaikutusten lisäksi yleiseen toimintakykyyn ja motorisiin, visuaalisiin ym. taitoihin. Siten askartelulla voi olla suuri merkitys yksilön elämänlaadulle, vireydelle ja toimintakyvylle.

Vanhuspalveluja tuottavissa yksiköissä tarjotaankin usein oman henkilökunnan voimin askartelua asiakkaille, ja varsinkin toimintaterapeutit askartelevat usein asiakkaidensa kanssa. Askarruttajan tapahtumat voivat kuitenkin täydentää näitä palveluja – ja ehkä tuoda jotakin uusia tekniikoita, materiaaleja ja ideoita koko toimintayksiköllenne!

Askarruttajan tapahtumat voidaan järjestää joko niin, että vanhuspalveluita tuottava yksikkö tai yhdistys tilaa ja maksaa tapahtuman. Toinen vaihtoehto on tarjota tiloissanne tapahtuma, johon asiakkaat voivat ilmoittautua etukäteen ja osallistua omalla kustannuksellaan. Kummassakin tapauksessa Askarruttaja voi toimittaa etukäteismainoksia ym. materiaalia tilaisuudesta tiedottamista varten.

Yhteistyössä:

Sinelli
Askarruttaja

Askarruttaja | Y-tunnus: 2760829-4 | piia.kinnunen@askarruttaja.fi | 050 545 3395 | Vähäntuvantie 1a LH3, 00390 Helsinki