Askarruttaja tarjoaa kohderyhmilleen räätälöityjä askartelutapahtumia sekä valmiita kursseja ja kerhoja.

Askarruttaja

Askarruttaako?

Aikuiset

Oletko kiinnostunut aikuisille suunnatusta askartelukerhosta?

AIKUISTEN ASKARTELUKERHON SYKSY 2020

Aikuisten askartelukerhossa pääset kokeilemaan monipuolisesti erilaisia askarteluvälineitä ja –materiaaleja yhdessä tekemisestä nauttien ja ohjaajan opastamana. Kerhon sisältöä suunnitellaan myös yhdessä osallistujien kanssa. Syksyn aikana teemme mm. metallilanka ja helmi -töitä, mixed media -esineitä, makramee -punontaa sekä joulukortteja erilaisilla tekniikoilla (Lue tarkemmin alempaa, kiitos!). Kerhon ohjaaja käy aina perustekniikat läpi ja opastaa askartelussa. Kerhossa on mahdollisuus askartelun lomassa juoda kahvia/teetä ja seurustella saman henkisten ihmisten kanssa.

Kerho sopii eläkeläisille, vuorotyötä tekeville sekä muille aikuisille, joilla on päiväsaikaan mahdollista osallistua kerhon toimintaan. Tervetuloa mukaan!

AIKUISTEN ASKARTELUKERHON UUSI AIKATAULU SYKSYLLE 2020

Aikuisten askartelukerho on aiemmin kokoontunut joka toinen viikko ja sille on osallistuttu enimmäkseen lukukausimaksulla. Koronatilanne pysäytti kerhon toiminnan kokonaan yli puoleksi vuodeksi. Nyt on aika palata askartelun pariin!

Syksyn 2020 aikana kerho kokoontuu kerran kuukaudessa ja toimii kertamaksu -periaatteella. Kullekin kerralle ilmoittaudutaan erikseen määräaikaan mennessä. Jos ko. kerhokerralle on tullut vähintään 9 ilmoittautumista tässä ajassa, kerhokerta järjestetään. Askarruttaja ilmoittaa ilmoittautuneille määräajan umpeuduttua, toteutuuko kerhokerta. Tämän jälkeen tulleet (sairastumis)peruutukset eivät vaikuta kerran toteutumiseen. Osallistumismaksu maksetaan kerhokerran jälkeen sähköpostin liitteenä toimitettavalla laskulla.

Osallistumismaksu on 27€/kerta

Ma 28.9.2020 klo 11.30-14.30 Metallilankaa ja paperisuikaleita

Väännämme metallilangasta ja helmistä ja/tai paperisuikaleista koristeita ja koruja. Voit valita kumpaan tekniikkaan keskityt -vai teetkö kumpaakin.

Ilmoittautuminen 21.9.2020 mennessä tästä:

Ma 19.10.2020 klo 11.30-14.30 Mixed media -esine

Teemme mixed media -tekniikalla jonkin kolmiulotteisen esineen, esim. unisiepparin, mini-majakan tai lasipurkin. Voit myös tehdä ns. pahviveistoksen, joka päällystetään joko kohokuvioidulla kartongilla tai askartelusavella ja maalataan mixed media -henkeen. Huom! Savella päällystetty veistos vaatii kuivumisaikaa, joten se maalataan vasta seuraavilla kerhokerroilla.

Ilmoittautuminen 12.10.2020 mennessä tästä:

Ma 23.11. klo 11.30-14.30 Joulukortteja

Teemme joulukortteja erilaisilla tekniikoilla, joista voit valita mieleisesi tai kokeilla vaikka kaikkia! Vaihtoehtoina on ainakin paperifiligrointi, Distress Oxide-väreillä koristellut kortit, Big shot – ja Travalle -kuvioleikkurin avulla tehtyjen kuvioiden ja kohokuviointien käyttö sekä leimailu.

Ilmoittautuminen 16.11.2020 mennessä tästä:

Ma 14.12.2020 klo 11.30-14.30 Makramee -punontaa

Vielä ehdit tehdä joululahjaksi pieniä makramee-töitä (avaimenperiä, korvakoruja, pieniä koristeita, pienen makramee-kranssin tms.) tai aloittaa isomman makramee -työn, josta riittää mukavaa puuhaa joululomallekin! Tänä vuonna joulukoristeetkin ovat makramee -tekniikalla toteutettuja! Eli halutessasi voit tehdä makramee -joulukoristeita vaikkapa kuuseen tai joulupaketin päälle ripustettavaksi!

Jos makramee on sinulle vieras tekniikka, ei hätää – Askarruttaja opettaa sinulle perussolmut pienten harjoitusten avulla ja pääset varmasti jo tekemään varsinaista makramee -työtäsikin!

Ilmoittautuminen 7.12.2020 mennessä tästä:

Askarruttajan senioritoiminta

Askarruttaja järjestää palvelutaloille, vanhainkodeille, yhdistyksille ym. kertaluontoisia tai toistuvia askartelutuokioita, jotka tarjoavat osallistujille mielekkäitä, aktivoivia ja positiivisia kokemuksia. Askarruttaja voi tulla vetämään askartelutapahtumia esim. yksittäiseen päivätoimintakeskukseen tai vanhainkotiin, mutta myös laajemmalle osallistujamäärälle suunnattuun tapahtumaan (esim. palvelualueen kesätapahtuma tai joulutapahtuma).

Senioreille suunnatuissa askartelutapahtumissa voidaan hyvällä etukäteissuunnittelulla huomioida esimerkiksi muistisairauden tai liikerajoitteiden vaikutukset tarjoten siten kaikille osallistujille tekemisen ja onnistumisen iloa sekä mahdollisuuksia hyödyntää/kohentaa jäljellä olevia taitoja ja voimavaroja.

Moni ikäihminen on harrastanut elämänsä aikana monenlaista käsillä tekemistä. Ikääntymisen, laitosasumisen ja/tai sairastamisten myötä nämä harrastukset on voineet jäädä vähemmälle. Näkyvän, kauniin lopputuloksen aikaansaaminen tuottaa jo itsessään suurta mielihyvää useimmille meistä. Käsillä tekeminen myös aktivoi monia aivoalueita – jolloin vaikutukset ulottuvat positiivisten mielialavaikutusten lisäksi yleiseen toimintakykyyn ja motorisiin, visuaalisiin ym. taitoihin. Siten askartelulla voi olla suuri merkitys yksilön elämänlaadulle, vireydelle ja toimintakyvylle.

Vanhuspalveluja tuottavissa yksiköissä tarjotaankin usein oman henkilökunnan voimin askartelua asiakkaille, ja varsinkin toimintaterapeutit askartelevat usein asiakkaidensa kanssa. Askarruttajan tapahtumat voivat kuitenkin täydentää näitä palveluja – ja ehkä tuoda jotakin uusia tekniikoita, materiaaleja ja ideoita koko toimintayksiköllenne!

Askarruttajan tapahtumat voidaan järjestää joko niin, että vanhuspalveluita tuottava yksikkö tai yhdistys tilaa ja maksaa tapahtuman. Toinen vaihtoehto on tarjota tiloissanne tapahtuma, johon asiakkaat voivat ilmoittautua etukäteen ja osallistua omalla kustannuksellaan. Kummassakin tapauksessa Askarruttaja voi toimittaa etukäteismainoksia ym. materiaalia tilaisuudesta tiedottamista varten.

Yhteistyössä:

Sinelli
Askarruttaja

Askarruttaja | Y-tunnus: 2760829-4 | piia.kinnunen@askarruttaja.fi | 050 545 3395 | Vähäntuvantie 1a LH3, 00390 Helsinki

TÄRKEÄ TIEDOTE kaikille Askarruttajan asiakkaille: Häiriöitä Ilmoittautumis- ja Ota yhteyttä -lomakkeissa!

Askarruttajan ilmoittautumislomakkeessa on havaittu häiriöitä palveluntarjoajan toimesta 30.5.-24.7.2017 välisenä aikana. Emme valitettavasti ole saaneet tänä aikana ilmoittautumislomakkeen kautta tulleita ilmoittautumisia, emmekä Ota yhteyttä -lomakkeen kautta tulleita yhteydenottopyyntöjä. Siten emme ole myöskään voineet vastata yhteydenottoihinne. Pahoittelemme tätä internet-sivujen ylläpidosta vastaavan tahon virheestä johtuvaa häiriötä.

Pyydämme ystävällisesti kyseisenä aikana ilmoittautumisen tehneitä ilmoittautujia ilmoittautumaan uudelleen syksyn kursseille ja kerhoihin. Pahoittelut ja kiitos yhteistyöstänne!

Ilmoittaudu täällä tai sähköpostitse piia.kinnunen@askarruttaja.fi!