Askarruttaja tarjoaa kohderyhmilleen räätälöityjä askartelutapahtumia sekä valmiita kursseja ja kerhoja.

Askarruttaja

Askarruttaako?

Kerhoaikataulut

 ASKARRUTTAJAN KERHOT LAPSILLE JA AIKUISILLE

Tästä osiosta löydät tietoa sekä koululaisten askartelukerhoista sekä aikuisten päiväaskartelukerhosta! 

Kerhot järjestetään Askarruttajan toimitiloissa Konalassa, hyvien kulkuyhteyksien äärellä! Osoite on Vähäntuvantie 1a LH3, 00390 Helsinki. Tervetuloa!

ASKARRUTTAJAN KORONATIEDOTE 1.3.2021

Vuosi 2020 oli hyvin vaikea kurssi-, kerho- ja tapahtumatoimintaa järjestävälle yritykselle. Valitettavasti myös vuosi 2021 käynnistyy koronatilanteen varjostamana. Kurssit, kerhot sekä muut tapahtumat pyritään käynnistämään heti, kun alueellinen koronatilanne sen sallii.

Koululaisten harrastetoimintaa on voinut jälleen järjestää 1.2.2021 alkaen. Uusien koronaohjeistusten myötä harrastetoimintaa voidaan järjestää vain vuonna 2008 tai sen jälkeen syntyneille lapsille maaliskuussa 2021. Jotta turvavälit voidaan pitää riittävinä ja terveysturvallisuus muiltakin osin hyvänä, koululaisten askartelukerhot on jaettu pienempiin ryhmiin ainakin 31.3.2021 asti. Uusia kerholaisia ei kevään aikana enää oteta. Jos olet kiinnostunut ensi syksyn kerhoista, ole rohkeasti yhteydessä Askarruttajaan.

Askarruttaja järjestää 3.-7.8.2021 koululaisille perinteisen ja suositun askarteluleirin (päiväleiri). Leirillä otetaan pääasiassa ”vanhoja” kerholaisia ja leiriläisiä, mutta pari paikkaa on varattu uusille tulijoille. Ota yhteyttä Askarruttajaan, jos haluat kuulla leiristä lisää!

KOULULAISTEN ASKARTELUKERHOT KONALASSA KEVÄT 2021

Suositut koululaisten askartelukerhot jatkuvat kevätlukukaudella 2021! Kerhoissa askartelemme todella monipuolisesti eri tekniikoilla, materiaaleilla ja välineillä kaikkea kivaa esim. helmi- ja silkkimassasta, maalaten, leimaillen, punoen ja paperiaskarrellen. Osallistujien toiveet otetaan huomioon kerhokertoja suunniteltaessa. Kerho kokoontuu kerran viikossa.

Kerho soveltuu 1.-8.-luokkalaisille, sillä askartelussa kaikenikäisille löytyy sopivaa tekemistä ja samankin projektin voi toteuttaa itselleen sopivalla tavalla kerhon ohjaajan tukemana!

Emme tässä vaiheessa ota uusia kerholaisia, koska koronatilanteen takia ryhmäkokoa ei voi kasvattaa. Mikäli vanhoilta kerholaisilta vapautuu paikkoja kesken lukukauden, niistä tiedotetaan näillä sivuilla myöhemmin.

Koululaisten askartelukerhon ryhmät kokoontuvat (Huom! Nämä ryhmät on jaettu 1.2.2021 neljäksi pienemmäksi ryhmäksi ja 1.3.2021 alkaen viideksi ryhmäksi; asiasta on tiedotettu kerholaisille henkilökohtaisesti).

Ryhmä 1: ti klo 18-19.15 (19.1.-11.5.2021)

Ryhmä 2: to klo 18-19.15 (21.1.-13.5.2021)

Huom! Kerhoa ei pidetä talvilomaviikolla (vko 8) eikä pääsiäisviikolla (vko 13). Torstain ryhmän viimeinen kerta osuu helatorstaihin. Mikäli se ei sovi useimmille kerholaisille, kerta voidaan siirtää seuraavalle viikolle.

Lukukausimaksu on 255 euroa (17 euroa/kerta; kevään aikana on 15 kerhokertaa).

Lukukausimaksu maksetaan kahdessa erässä ja ensimmäistä erää pienennetään, jos lukukauden aloitus viivästyy suunnitellusta koronatilanteen takia. Toinen erä tulee maksaa myös siinä tapauksessa, että lapsi lopettaa kerhon kesken lukukauden (paikka on varattu hänelle koko lukukaudeksi).

Jos koronatilanne aiheuttaa rajoituksia kerhon toimintaan myöhemmin kevään aikana, toinen erä pienennetään/poistetaan vastaamaan peruuntuneen kauden pituutta. Jos kuitenkin koronarajoitteet tai ohjaajan sairastuminen aiheuttavat vain 1-3 kerran peruuntumisen, kerrat korvataan pidentämällä askartelukerhokertoja, järjestämällä korvaava kerta tai antamalla kotiaskarteluohjeita.

Kerhopaikan osoite: Vähäntuvantie 1a LH3, 00390 Helsinki (Konala)

Lisätietoja:
Kerhon ohjaaja Piia Kinnunen
piia.kinnunen@askarruttaja.fi
p. 050 545 33 95

Kevätlukukaudelle 2021 ei oteta tässä vaiheessa uusia tulijoita. Mikäli vanhoilta kerholaisilta vapautuu paikkoja, niistä tiedotetaan 19.12.2020 jälkeen:


 

AIKUISTEN ASKARTELUKERHO 

Aikuisten askartelukerhossa pääset kokeilemaan monipuolisesti erilaisia askarteluvälineitä ja –materiaaleja yhdessä tekemisestä nauttien ja ohjaajan opastamana. Kerhon sisältöä suunnitellaan myös yhdessä osallistujien kanssa. Syksyn aikana teemme mm. metallilanka ja helmi -töitä, mixed media -esineitä, makramee -punontaa sekä joulukortteja erilaisilla tekniikoilla (Lue tarkemmin alempaa, kiitos!). Kerhon ohjaaja käy aina perustekniikat läpi ja opastaa askartelussa. Kerhossa on mahdollisuus askartelun lomassa juoda kahvia/teetä ja seurustella saman henkisten ihmisten kanssa.

Kerho sopii eläkeläisille, vuorotyötä tekeville sekä muille aikuisille, joilla on päiväsaikaan mahdollista osallistua kerhon toimintaan. Tervetuloa mukaan!

AIKUISTEN ASKARTELUKERHON UUSI AIKATAULU KEVÄÄLLE 2021

Koronatilanne on rajoittanut aikuisten askartelukerhon toimintaa vuoden 2020 aikana. Myös vuosi 2021 alkaa koronarajoitteiden varjossa. Siksi kevätlukukauden 2021 aikataulua ei vielä julkaista.

Alla on tietoa siitä, millaisesta kerhosta ja kyse ja miten se toimi syksyllä 2020. Kevätkauden 2021 tiedot päivitetään vasta koronatilanteen selkiydyttyä. Kerho on tauolla ainakin maaliskuun 2021 loppuun – todennäköisesti pidempään.

Syksyn 2020 aikana kerho kokoontui kerran kuukaudessa ja toimi kertamaksu -periaatteella. Kullekin kerralle ilmoittauduttiin erikseen määräaikaan mennessä. Jos ko. kerhokerralle oli tullut vähintään 9 ilmoittautumista tässä ajassa, kerhokerta järjestettiin. Askarruttaja ilmoitti toteutumisesta ilmoittautuneille määräajan umpeuduttua. Tämän jälkeen tulleet (sairastumis)peruutukset eivät vaikuttaneet kerran toteutumiseen. Osallistumismaksu maksettiin kerhokerran jälkeen sähköpostin liitteenä toimitettavalla laskulla.

Osallistumismaksu oli 27€/kerta

 

Ma 28.9.2020 klo 11.30-14.30 Metallilankaa ja paperisuikaleita

Väännämme metallilangasta ja helmistä ja/tai paperisuikaleista koristeita ja koruja. Voit valita kumpaan tekniikkaan keskityt -vai teetkö kumpaakin.

Ilmoittautuminen 21.9.2020 mennessä tästä:

Ma 19.10.2020 klo 11.30-14.30 Mixed media -esine

Teemme mixed media -tekniikalla jonkin kolmiulotteisen esineen, esim. unisiepparin, mini-majakan tai lasipurkin. Voit myös tehdä ns. pahviveistoksen, joka päällystetään joko kohokuvioidulla kartongilla tai askartelusavella ja maalataan mixed media -henkeen. Huom! Savella päällystetty veistos vaatii kuivumisaikaa, joten se maalataan vasta seuraavilla kerhokerroilla.

Ilmoittautuminen 12.10.2020 mennessä tästä:

Ma 23.11. klo 11.30-14.30 Joulukortteja

Teemme joulukortteja erilaisilla tekniikoilla, joista voit valita mieleisesi tai kokeilla vaikka kaikkia! Vaihtoehtoina on ainakin paperifiligrointi, Distress Oxide-väreillä koristellut kortit, Big shot – ja Travalle -kuvioleikkurin avulla tehtyjen kuvioiden ja kohokuviointien käyttö sekä leimailu.

Ilmoittautuminen 16.11.2020 mennessä tästä:

Ma 14.12.2020 klo 11.30-14.30 Makramee -punontaa KERHOKERTA PERUUNTUI KORONARAJOITTEIDEN TAKIA

Vielä ehdit tehdä joululahjaksi pieniä makramee-töitä (avaimenperiä, korvakoruja, pieniä koristeita, pienen makramee-kranssin tms.) tai aloittaa isomman makramee -työn, josta riittää mukavaa puuhaa joululomallekin! Tänä vuonna joulukoristeetkin ovat makramee -tekniikalla toteutettuja! Eli halutessasi voit tehdä makramee -joulukoristeita vaikkapa kuuseen tai joulupaketin päälle ripustettavaksi!

Jos makramee on sinulle vieras tekniikka, ei hätää – Askarruttaja opettaa sinulle perussolmut pienten harjoitusten avulla ja pääset varmasti jo tekemään varsinaista makramee -työtäsikin!

Ilmoittautuminen 7.12.2020 mennessä tästä:

Yhteistyössä:

Sinelli
Askarruttaja

Askarruttaja | Y-tunnus: 2760829-4 | piia.kinnunen@askarruttaja.fi | 050 545 3395 | Vähäntuvantie 1a LH3, 00390 Helsinki