Askarruttaja tarjoaa kohderyhmilleen räätälöityjä askartelutapahtumia sekä valmiita kursseja ja kerhoja.

Askarruttaja

Askarruttaako?

Kerhoaikataulut

 ASKARRUTTAJAN KERHOT LAPSILLE JA AIKUISILLE SYKSY 2021

Tästä osiosta löydät tietoa sekä koululaisten askartelukerhoista sekä aikuisten päiväaskartelukerhosta!  Syksyn 2021 aikataulut on nyt julkaista myös aikuisten kerhon osalta – tervetuloa mukaan! Lisäksi osion lopussa kerrotaan Askarruttajan kesäleireistä.

Kerhot järjestetään Askarruttajan toimitiloissa Konalassa, hyvien kulkuyhteyksien äärellä! Osoite on Vähäntuvantie 1a LH3, 00390 Helsinki. Tervetuloa!

Askarruttaja järjestää 3.-7.8.2021 koululaisille perinteisen ja suositun askarteluleirin (päiväleiri). Leiripaikat on jaettu ja odotamme innolla tulevaa leiriä!

KOULULAISTEN ASKARTELUKERHOT KONALASSA SYKSY 2021

Suositut koululaisten askartelukerhot jatkuvat syyslukukaudella 2021! Kerhoissa askartelemme todella monipuolisesti eri tekniikoilla, materiaaleilla ja välineillä kaikkea kivaa esim. helmi- ja silkkimassasta, maalaten, leimaillen, punoen ja paperiaskarrellen. Osallistujien toiveet otetaan huomioon kerhokertoja suunniteltaessa. Kerho kokoontuu kerran viikossa.

Kerho soveltuu 1.-8.-luokkalaisille, sillä askartelussa kaikenikäisille löytyy sopivaa tekemistä ja samankin projektin voi toteuttaa itselleen sopivalla tavalla kerhon ohjaajan tukemana!

KERHOON MAHTUU NYT UUSIA TULIJOITA, JOTEN ILMOITTAUDU ROHKEASTI MUKAAN!

Koululaisten askartelukerho kokoontuu seuraavasti:

Tiistain ryhmä klo 18.00-19.15 (24.8.-7.12.2021; ei syyslomavkolla 42) 

Torstain ryhmä klo 18.00-19.15 (26.8.-9.12.2021; ei syyslomavkolla 42) 

Mikäli koronatilanne on edelleen huono, ryhmät voidaan jakaa pienemmiksi, mutta tavoitteena on saada kaikki ryhmät joka tapauksessa tiistaille ja torstaille.

Kerhokertoja syyskaudelle on tulossa 15 ja lukukausimaksu on 270€  (= 15×18€).

Lukukausimaksu maksetaan kahdessa erässä ja jälkimmäisessä erässä huomioidaan, mikäli koronatilanne estää useamman kerhokerran pitämisen. Jos kuitenkin koronarajoitteet tai ohjaajan sairastuminen aiheuttavat vain 1-3 kerran peruuntumisen, kerrat korvataan pidentämällä askartelukerhokertoja, järjestämällä korvaava kerta tai antamalla kotiaskarteluohjeita.

Kerhopaikan osoite: Vähäntuvantie 1a LH3, 00390 Helsinki (Konala)

Lisätietoja:
Kerhon ohjaaja Piia Kinnunen
piia.kinnunen@askarruttaja.fi
p. 050 545 33 95

Ilmoittaudu syyslukukaudelle 2021 tästä:


 

AIKUISTEN ASKARTELUKERHO 

Aikuisten askartelukerhossa pääset kokeilemaan monipuolisesti erilaisia askarteluvälineitä ja –materiaaleja yhdessä tekemisestä nauttien ja ohjaajan opastamana. Kerhon sisältöä suunnitellaan myös yhdessä osallistujien kanssa. Syksyn aikana teemme mm. metallilanka ja helmi -töitä, mixed media -esineitä, makramee -punontaa sekä joulukortteja erilaisilla tekniikoilla (Lue tarkemmin alempaa, kiitos!). Kerhon ohjaaja käy aina perustekniikat läpi ja opastaa askartelussa. Kerhossa on mahdollisuus askartelun lomassa juoda kahvia/teetä ja seurustella saman henkisten ihmisten kanssa.

Kerho sopii eläkeläisille, vuorotyötä tekeville sekä muille aikuisille, joilla on päiväsaikaan mahdollista osallistua kerhon toimintaan. Tervetuloa mukaan!

Huomaathan, että aikuisille suunnattuja, viikonloppuihin sijoittuvia askartelukursseja löydät osiosta ”Kurssit” eli tällä sivulla kerrotaan vain aikuisten askartelukerhon toiminnasta!

AIKUISTEN ASKARTELUKERHON AIKATAULU SYKSY 2021

Koronatilanne rajoitti kerhon toimintaa vuoden 2020 sekä alkuvuoden 2021 aikana. Syksyllä 2021 pyrimme palaamaan askartelun pariin – tosin aiempaa pienemmissä ryhmissä ja harvennetulla aikataululla.

Syksyn 2021 aikana kerho kokoontuu kerran kuukaudessa ja toimi kertamaksu -periaatteella. Kullekin kerralle ilmoittaudutaan erikseen määräaikaan mennessä. Ryhmäkoko on maksimissaan 8 henkilöä riittävien turvavälien takaamiseksi. Kerhokerta toteutuu, jos ilmoittautuneita on ainakin 6. Askarruttaja ilmoittaa toteutumisesta ilmoittautuneille määräajan umpeuduttua. Tämän jälkeen tulleet (sairastumis)peruutukset eivät vaikuta kerhokerran toteutumiseen. Osallistumismaksu maksetaan kerhokerran jälkeen sähköpostin liitteenä toimitettavalla laskulla viikon sisällä kerhokerran toteutumisesta.

Kerho kokoontuu Askarruttajan toimitiloissa Konalassa (Vähäntuvantie 1 A LH3, 00390 Helsinki).

Osallistumismaksu on 31€/kerta

Huomaathan, että aikuisille suunnattuja, viikonloppuihin sijoittuvia askartelukursseja löydät osiosta ”Kurssit” eli tällä sivulla kerrotaan vain aikuisten askartelukerhon toiminnasta!

Ma 30.8.2021 klo 11.00-14.00 Paperin taikaa: Filigrointia ja origameja

Paperi on askartelumateriaalina uskomattoman monipuolinen! Tänä syksynä juhlistammekin monin tavoin paperin käyttömahdollisuuksia. Syksyn ensimmäisellä kerhokerralla teemme paperifiligrointia ja origameja. Paperifiligrointi on tekniikka, jossa ohuista paperisuikaleista muotoillaan monenlaisia muotoja ja yhdistellään niitä kokonaisuuksiksi, vaikkapa koruiksi, korteiksi tai kolmiulotteisiksi esineiksi. Origamitöiksi valitsemme hyvin yksinkertaisia taitteluita, joista kuitenkin muodostuu upeita kokonaisuuksia! Lisäksi on mahdollista tehdä aaltopahvista eläinhahmoja filigrointityyliin suikaleista! Kaikkea et ehdi tehdä, mutta pääset valitsemaan itseäni eniten kiinnostavat tekniikat toteutettaviksi!

Ilmoittautuminen 23.8.2021 mennessä tästä:

Ma 20.9.2021 klo 11.00-14.00 Tauluja valuvan maalin tekniikoilla

Valuvan maalin tekniikka on maalaustekniikka, jossa maalit ohennetaan juokseviksi ja niitä käytetään erilaisilla kaatotekniikoilla taulun toteutukseen. Tällä kerralla esitellään useita eri valuvan maalin tekniikoita (mm. avoin kuppi, likainen kuppi, ketjutekniikka, vuosirengastekniikka, pullonpohjatekniikka) sekä opitaan ohentamaan maalit sopiviksi. Pääset toteuttamaan kaksi taulua valitsemillasi tekniikoilla. Mikäli aikaa jää, on mahdollista toteuttaa vielä yksi pienempi työ esim. kirjanmerkki, jääkaappimagneetti tai pieni pullo.

Ilmoittautuminen 13.9.2021 mennessä tästä:

Ma 25.10.2021 klo 11.00-14.00 Leikkiä Distress Oxide -leimasinväreillä

Distress Oxide-leimasinvärit ovat uskomattoman monipuolisia värejä sekä leimailuun että upeiden taustojen luomiseen esim. kortteihin, Art Journal-työskentelyyn että akvarellipaperille toteutettaviin tauluihin. Tällä kerhokerralla esitellään laajasti näitä tekniikoita. Kurssilla pääset myös käyttämään leimailualustaa laajan leimasinvalikoiman kanssa sekä hyödyntämään Askarruttajan laajaa sapluuna- ja leimasinvärivalikoimaa askartelujesi toteutukseen! Tänä vuonna käytettävänä on myös geelialustoja, joiden avulla saadaan toteutettua monenlaisia upeita kuviointeja paperille! Tutustumme myös siihen, miten eri paperilaadut vaikuttavat Oxide-väreillä saatavaan lopputulokseen. Näistä ehkä erikoisimpana käytämme valokuvapaperia, jolle Oxide-värit loihtivat taianomaisia sävyjä!

Ilmoittautuminen 17.10.2021 mennessä tästä:

(Joulukorttimallien kuvat päivittyvät alkusyksyn aikana, kun Askarruttajan joulumallisto 2021 valmistuu)

Ma 22.11.2021 klo 11.00-14.00 Joulukortteja

Teemme joulukortteja erilaisilla tekniikoilla, joista voit valita mieleisesi tai kokeilla vaikka kaikkia! Joulukorttimallit ovat osin vielä suunnitteilla, joten tarkemmat tiedot päivittyvä myöhemmin.

Ilmoittautuminen 15.11.2021 mennessä tästä:

 

Ma 20.12.2021 klo 11.00-14.00 Mandala-maalausta

Mandalat saattavat näyttää monimutkaisilta, mutta itse asiassa pistemaalaustekniikalla saa helposti loihdittua näyttäviä kuvioita – ja maalausprosessi itsessään on ihanan meditatiivista! Tällä kerhokerralla opettelemme pistemaalaustekniikan perusteita ja teemme sillä vaikkapa koruja, jääkaappimagneetteja, lasinalusia, kirjanmerkkejä – tai tähän aikaan vuodesta myös joulukoristeita!

Ilmoittautuminen 13.12.2021 mennessä tästä:

KOULULAISTEN ASKARTELUKESÄLEIRIT

Askarruttaja järjestää kesäisin askarteluun keskittyviä päiväleirejä koululaisille. Kesän 2022 leireistä tiedotetaan kevättalvella 2022. Voit jo sitä ennen olla yhteydessä Askarruttajaan, jos haluat saada sähköpostiisi tiedon kesäleireistä heti, kun aikataulut ovat selvillä.

Koululaisten askartelukesäleiri 2021 on nyt pidetty! Meillä oli taas mukava ja mahtavia askarteluja tuottanut viikko! Kiitos kaikille osallistujille innostuneesta ja ahkerasta mukanaolosta! Ensi kesänä taas askarrellaan!

Koululaisten askartelukerhot aloittavat syyslukukauden vkolla 34. Eli askarrella voi ympäri vuoden!

Yhteistyössä:

Sinelli
Askarruttaja

Askarruttaja | Y-tunnus: 2760829-4 | piia.kinnunen@askarruttaja.fi | 050 545 3395 | Vähäntuvantie 1a LH3, 00390 Helsinki