Askarruttaja tarjoaa kohderyhmilleen räätälöityjä askartelutapahtumia sekä valmiita kursseja ja kerhoja.

Askarruttaja

Askarruttaako?

Aikuiset

Oletko kiinnostunut aikuisille suunnatusta askartelukerhosta?

Aikuisten askartelukerhossa pääset kokeilemaan monipuolisesti erilaisia askarteluvälineitä ja –materiaaleja yhdessä tekemisestä nauttien ja ohjaajan opastamana. Kerhon sisältöä suunnitellaan myös yhdessä osallistujien kanssa. Syksyn 2021 aikana teemme mm. paperifiligrointia, valuvan maalin tekniikalla tauluja, mandala-maalausta sekä joulukortteja erilaisilla tekniikoilla (Lue tarkemmin alempaa, kiitos!). Kerhon ohjaaja käy aina perustekniikat läpi ja opastaa askartelussa. Kerhossa on mahdollisuus askartelun lomassa juoda kahvia/teetä ja seurustella saman henkisten ihmisten kanssa.

Kerho sopii eläkeläisille, vuorotyötä tekeville sekä muille aikuisille, joilla on päiväsaikaan mahdollista osallistua kerhon toimintaan. Tervetuloa mukaan! Huomaathan, että aikuisille suunnattuja, viikonloppuihin sijoittuvia askartelukursseja löydät osiosta ”Kurssit” eli tällä sivulla kerrotaan vain aikuisten askartelukerhon toiminnasta!

AIKUISTEN ASKARTELUKERHON AIKATAULU SYKSY 2021

Koronatilanne rajoitti kerhon toimintaa vuoden 2020 sekä alkuvuoden 2021 aikana. Syksyllä 2021 pyrimme palaamaan askartelun pariin – tosin aiempaa pienemmissä ryhmissä ja harvennetulla aikataululla.

Syksyn 2021 aikana kerho kokoontuu kerran kuukaudessa ja toimi kertamaksu -periaatteella. Kullekin kerralle ilmoittaudutaan erikseen määräaikaan mennessä. Ryhmäkoko on maksimissaan 8 henkilöä riittävien turvavälien takaamiseksi. Kerhokerta toteutuu, jos ilmoittautuneita on ainakin 6. Askarruttaja ilmoittaa toteutumisesta ilmoittautuneille määräajan umpeuduttua. Tämän jälkeen tulleet (sairastumis)peruutukset eivät vaikuta kerhokerran toteutumiseen. Osallistumismaksu maksetaan kerhokerran jälkeen sähköpostin liitteenä toimitettavalla laskulla viikon sisällä kerhokerran toteutumisesta.

Kerho kokoontuu Askarruttajan toimitiloissa Konalassa (Vähäntuvantie 1 A LH3, 00390 Helsinki).

Osallistumismaksu on 31€/kerta

Huomaathan, että aikuisille suunnattuja, viikonloppuihin sijoittuvia askartelukursseja löydät osiosta ”Kurssit” eli tällä sivulla kerrotaan vain aikuisten askartelukerhon toiminnasta!

Ma 30.8.2021 klo 11.00-14.00 Paperin taikaa: Filigrointia ja origameja

Paperi on askartelumateriaalina uskomattoman monipuolinen! Tänä syksynä juhlistammekin monin tavoin paperin käyttömahdollisuuksia. Syksyn ensimmäisellä kerhokerralla teemme paperifiligrointia ja origameja. Paperifiligrointi on tekniikka, jossa ohuista paperisuikaleista muotoillaan monenlaisia muotoja ja yhdistellään niitä kokonaisuuksiksi, vaikkapa koruiksi, korteiksi tai kolmiulotteisiksi esineiksi. Origamitöiksi valitsemme hyvin yksinkertaisia taitteluita, joista kuitenkin muodostuu upeita kokonaisuuksia! Lisäksi on mahdollista tehdä aaltopahvista eläinhahmoja filigrointityyliin suikaleista! Kaikkea et ehdi tehdä, mutta pääset valitsemaan itseäni eniten kiinnostavat tekniikat toteutettaviksi!

Ilmoittautuminen 23.8.2021 mennessä tästä:

Ma 20.9.2021 klo 11.00-14.00 Tauluja valuvan maalin tekniikoilla

Valuvan maalin tekniikka on maalaustekniikka, jossa maalit ohennetaan juokseviksi ja niitä käytetään erilaisilla kaatotekniikoilla taulun toteutukseen. Tällä kerralla esitellään useita eri valuvan maalin tekniikoita (mm. avoin kuppi, likainen kuppi, ketjutekniikka, vuosirengastekniikka, pullonpohjatekniikka) sekä opitaan ohentamaan maalit sopiviksi. Pääset toteuttamaan kaksi taulua valitsemillasi tekniikoilla. Mikäli aikaa jää, on mahdollista toteuttaa vielä yksi pienempi työ esim. kirjanmerkki, jääkaappimagneetti tai pieni pullo.

Ilmoittautuminen 13.9.2021 mennessä tästä:

Ma 25.10.2021 klo 11.00-14.00 Leikkiä Distress Oxide -leimasinväreillä

Distress Oxide-leimasinvärit ovat uskomattoman monipuolisia värejä sekä leimailuun että upeiden taustojen luomiseen esim. kortteihin, Art Journal-työskentelyyn että akvarellipaperille toteutettaviin tauluihin. Tällä kerhokerralla esitellään laajasti näitä tekniikoita. Kurssilla pääset myös käyttämään leimailualustaa laajan leimasinvalikoiman kanssa sekä hyödyntämään Askarruttajan laajaa sapluuna- ja leimasinvärivalikoimaa askartelujesi toteutukseen! Tänä vuonna käytettävänä on myös geelialustoja, joiden avulla saadaan toteutettua monenlaisia upeita kuviointeja paperille! Tutustumme myös siihen, miten eri paperilaadut vaikuttavat Oxide-väreillä saatavaan lopputulokseen. Näistä ehkä erikoisimpana käytämme valokuvapaperia, jolle Oxide-värit loihtivat taianomaisia sävyjä!

Ilmoittautuminen 17.10.2021 mennessä tästä:

(Joulukorttikuvat päivittyvät alkusyksyn aikana, kun Askarruttajan joulukorttimallisto 2021 valmistuu)

Ma 22.11.2021 klo 11.00-14.00 Joulukortteja

Teemme joulukortteja erilaisilla tekniikoilla, joista voit valita mieleisesi tai kokeilla vaikka kaikkia! Joulukorttimallit ovat osin vielä suunnitteilla, joten tarkemmat tiedot päivittyvä myöhemmin.

Ilmoittautuminen 15.11.2021 mennessä tästä:

Ma 20.12.2021 klo 11.00-14.00 Mandala-maalausta

Mandalat saattavat näyttää monimutkaisilta, mutta itse asiassa pistemaalaustekniikalla saa helposti loihdittua näyttäviä kuvioita – ja maalausprosessi itsessään on ihanan meditatiivista! Tällä kerhokerralla opettelemme pistemaalaustekniikan perusteita ja teemme sillä vaikkapa koruja, jääkaappimagneetteja, lasinalusia, kirjanmerkkejä – tai tähän aikaan vuodesta myös joulukoristeita!

Ilmoittautuminen 13.12.2021 mennessä tästä:

Askarruttajan senioritoiminta

Askarruttaja järjestää palvelutaloille, vanhainkodeille, yhdistyksille ym. kertaluontoisia tai toistuvia askartelutuokioita, jotka tarjoavat osallistujille mielekkäitä, aktivoivia ja positiivisia kokemuksia. Askarruttaja voi tulla vetämään askartelutapahtumia esim. yksittäiseen päivätoimintakeskukseen tai vanhainkotiin, mutta myös laajemmalle osallistujamäärälle suunnattuun tapahtumaan (esim. palvelualueen kesätapahtuma tai joulutapahtuma).

Senioreille suunnatuissa askartelutapahtumissa voidaan hyvällä etukäteissuunnittelulla huomioida esimerkiksi muistisairauden tai liikerajoitteiden vaikutukset tarjoten siten kaikille osallistujille tekemisen ja onnistumisen iloa sekä mahdollisuuksia hyödyntää/kohentaa jäljellä olevia taitoja ja voimavaroja.

Moni ikäihminen on harrastanut elämänsä aikana monenlaista käsillä tekemistä. Ikääntymisen, laitosasumisen ja/tai sairastamisten myötä nämä harrastukset on voineet jäädä vähemmälle. Näkyvän, kauniin lopputuloksen aikaansaaminen tuottaa jo itsessään suurta mielihyvää useimmille meistä. Käsillä tekeminen myös aktivoi monia aivoalueita – jolloin vaikutukset ulottuvat positiivisten mielialavaikutusten lisäksi yleiseen toimintakykyyn ja motorisiin, visuaalisiin ym. taitoihin. Siten askartelulla voi olla suuri merkitys yksilön elämänlaadulle, vireydelle ja toimintakyvylle.

Vanhuspalveluja tuottavissa yksiköissä tarjotaankin usein oman henkilökunnan voimin askartelua asiakkaille, ja varsinkin toimintaterapeutit askartelevat usein asiakkaidensa kanssa. Askarruttajan tapahtumat voivat kuitenkin täydentää näitä palveluja – ja ehkä tuoda jotakin uusia tekniikoita, materiaaleja ja ideoita koko toimintayksiköllenne!

Askarruttajan tapahtumat voidaan järjestää joko niin, että vanhuspalveluita tuottava yksikkö tai yhdistys tilaa ja maksaa tapahtuman. Toinen vaihtoehto on tarjota tiloissanne tapahtuma, johon asiakkaat voivat ilmoittautua etukäteen ja osallistua omalla kustannuksellaan. Kummassakin tapauksessa Askarruttaja voi toimittaa etukäteismainoksia ym. materiaalia tilaisuudesta tiedottamista varten.

Yhteistyössä:

Sinelli
Askarruttaja

Askarruttaja | Y-tunnus: 2760829-4 | piia.kinnunen@askarruttaja.fi | 050 545 3395 | Vähäntuvantie 1a LH3, 00390 Helsinki