Askarruttaja tarjoaa kohderyhmilleen räätälöityjä askartelutapahtumia sekä valmiita kursseja ja kerhoja.

Askarruttaja

Askarruttaako?

Kurssikalenteri

ASKARRUTTAJAN KURSSIKALENTERI 

ASKARRUTTAJAN KORONATIEDOTE 4.6.2021

Koronatilanne on aiheuttanut pitkän tauon aikuisille suunnattuun harrastetoimintaan. Tällä hetkellä tilanne näyttää hieman valoisammalta ja Askarruttaja pyrkii käynnistämään aikuisten kurssi- ja kerhotoiminnan viimeistään elokuussa 2021. Ryhmäkoot ja muut turvatoimet sovitetaan vallitsevaan epidemiatilanteeseen. 

Syyslukukaudelle 2021 on tulossa runsaasti seinävaatemakramee -kursseja, muita makramee -kursseja sekä kortti- ja Art Journal -askartelun erikoistekniikoihin keskittyviä kursseja. Kurssien tarkempi ajankohta julkaistaan kesän aikana, jolloin myös ilmoittautuminen avataan. Kurssikalenterista löydät kuitenkin jo kurssikuvauksia. Eli kannattaa vilkaista hieman maistiaisia tulevista kursseista!

MIKSI ASKARRUTTAJA EI JÄRJESTÄ ETÄKURSSEJA? Askartelukursseilla ja -kerhoissa käytämme niin laajaa väline- ja materiaalivalikoimaa, ettei sitä pysty hankkimaan koteihin. Makramee -kursseilla materiaalina on vain lankaa ja esim. orsi, mutta läppäreiden/tablettien kameroiden laatu ei yleensä riitä siihen, että ohjaaja näkisi, tekevätkö osallistujat solmut oikein. Siten joudumme valitettavasti odottamaan lähiohjaukseen paluuta. Seuraavassa tietoa tästä:

TIETOA KURSSEISTA SYKSY 2021

Suuren kysynnän vuoksi Askarruttajan kurssitarjonta on vuonna 2020 painottunut makramee-punontaan. Syyslukukaudelle 2021 on myös tulossa runsaasti makramee -kursseja. Syyskaudella 2021 käynnistyy myös kortti- ja paperiaskartelun (esim. Art Journal-työskentelyn) erikoistekniikoihin keskittyvien kurssien sarja. Perinteinen joulukorttikurssi järjestetään marraskuussa. Lisäksi voit tilata Askarruttajalta juuri omalle porukallenne räätälöidyn kurssin muistakin askartelutekniikoista ja teemoista!  Kerro siis kurssitoiveesi Askarruttajalle esim. Ota yhteyttä-lomakkeen avulla!

Askarruttajan kerhot ja kurssit järjestetään pääsääntöisesti Konalassa (Vähäntuvantie 1a LH3, 00390 Helsinki), Askarruttajan omissa tiloissa. Tilat ovat viihtyisät, esteettömät ja sijaitsevat hyvien kulkuyhteyksien päässä. Parkkeeraus on maksutonta alueen kaduilla ja parkkipaikkoja löytyy hyvin. Inva-taksi voi ajaa aivan oven eteen.

Ilmoittaudu kursseille niiden yhteydessä olevan Ilmoittaudu-napin kautta. Askarruttaja vastaa ilmoittautumiseesi parin kolmen päivän sisällä (loma-aikana viivettä voi olla hieman enemmän). Kurssin toteutuminen varmistuu ilmoittautumisajan päätyttyä. Askarruttaja lähettää ilmoittautuneille tässä vaiheessa vielä vahvistusviestin kurssin toteutumisesta (viimeistään 48 tuntia ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen). 

MAKRAMEE -PUNONTAKURSSIT 2021

Makramee-punonta on tämän hetken muodikkain käsityötekniikka! Opittuasi makrameen perussolmut pystyt toteuttamaan monenlaisia sisustustekstiilejä seinävaatteista amppeleihin ja kaitaliinoista koreihin. Tekniikat soveltuvat myös pienempien kohteiden, kuten korujen ja koristeiden tekoon. Tule mukaan Askarruttajan punontakursseille Konalaan, ja ihastu makrameen!

Tässä osiossa on vielä nähtävissä syksyn 2020 kurssit, jotta voit tutustua kurssien sisältöön. Kevätlukukauden 2021 kursseja aletaan taas järjestää koronatilanteen salliessa.

SEINÄVAATEMAKRAMEE -KURSSI (alkeiskurssi)

Tule tutustumaan makramee -punontaan! Kurssilla opettelemme aluksi keskeisimmät makramee -punonnan solmut. Sen jälkeen jokainen kurssilainen pääsee tekemään pienehkön makramee -seinävaatteen.

Kurssin ohjaaja tuo 10 mallia, joista voi valita mieleisensä. Kurssin aikana ehdit tehdä työn niin pitkälle, että loppu onnistuu kotona itsenäisesti. Kurssi soveltuu kaikille makramee -punonnasta kiinnostuneille, eikä aiempaa kokemusta tarvita.

Kurssi järjestetään koronatilanteen salliessa kevään 2021 aikana

La  klo 11.00-15.00

Askarruttajan toimitiloissa Konalassa (Vähäntuvantie 1a LH3, 00390 Helsinki)

Kurssin hinta on 48€/osallistuja.

Ohjaus ja kaikki materiaalit kuuluvat kurssin hintaan.

Pidämme kurssin aikana välipalatauon (omat eväät mukaan).

Koronakriisin takia osallistujamäärä rajataan maksimissaan 10 henkeen. Näin mahdumme tavallista väljemmin punomaan kurssitiloissa.

Ilmoittautuminen kurssille tästä, kun ajankohta selviää

 
 

MAKRAMEE-PUNONNAN PAJAPÄIVÄ (jatkokurssi) 

Makramee-punonnan pajapäivässä pääset valitsemaan, millaista makramee-työtä haluat tehdä. Saat valitsemaasi työhön/töihin ohjausta sekä kirjalliset ohjeet.

Tämä kurssi on jatkokurssi -tasoa eli käythän ensin Seinävaatemakramee-kurssin tai olet jo muuten perehtynyt makrameen perussolmuihin!

Vaihtoehtoisia punontatöitä pajapäivään ovat mm. seuraavat:

 • Korut ja/tai avaimenperät/laukkukorut
 • Lasipurkin päällystäminen
 • Elämänpuu
 • Unisieppari
 • Amppeli
 • Kranssi (eli pyöreään muotoon tehtävä seinävaate)
 • Kori
 • Kassi
 • Koriste (esim. pöllö tms.)
 • Seinävaate
 • Kaitaliina
 •  Tunika
 •  Kissan riippukeinu
 • Jotain muuta – mitä?

Kun olet ilmoittautunut kurssille, Askarruttaja lähettää sinulle kyselyn siitä, mitä haluaisit kurssilla tehdä, jotta materiaaleja ja ohjeita on sopivasti tarjolla. 

Kurssi sopii kaikille, jotka ovat jo jonkin verran tutustuneet makrameen perussolmuihin. Myös hieman enemmän punoneet löytävät kurssilta mielekästä tekemistä. 

Kurssi järjestetään koronatilanteen salliessa kevään 2021 aikana

La klo 11.00-16.00

Askarruttajan toimitiloissa Konalassa (Vähäntuvantie 1a LH3, 00390 Helsinki)

Kurssin hinta on 43€/osallistuja + materiaalimaksu, joka on 6-12€ sen mukaan, kuinka paljon lankaa ja muita materiaaleja valitsemaasi työhön kuluu

Pidämme kurssin aikana välipalatauon (omat eväät mukaan).

Koronakriisin takia osallistujamäärä rajataan maksimissaan 10 henkeen. Näin mahdumme tavallista väljemmin punomaan kurssitiloissa.

Ilmoittautuminen kurssille tästä ajankohdan selvittyä

MAKRAMEE-KURSSI: AMPPELIT JA KRANSSIT  (jatkokurssi)

Tällä kurssilla teemme makramee-tekniikalla amppelin tai pyöreän, kranssimaisen seinävaatteen. Kertaamme Seinävaatemakramee-kurssilla opitut solmut sekä opettelemme pari uutta solmua. Kurssilaiset valitsevat, kumman haluavat tehdä – amppelin vai kranssin. Mikäli aikaa jää, toisen punontatyön voi toteuttaa pienimuotoisempana.

Kurssi on suunnattu Seinävaatemakramee-kurssille aiemmin osallistuneille sekä niille, joilla on jo hieman kokemusta makramee-tekniikasta. Jos olet muuten näppärä käsistäsi, voit osallistua kurssille myös ilman aiempaa punontakokemusta! Perussolmut käydään joka tapauksessa läpi kurssin alussa.

Kurssi järjestetään kevään 2021 aikana koronatilanteen salliessa

La klo 11.00-15.30

Askarruttajan toimitiloissa Konalassa (Vähäntuvantie 1a LH3, 00390 Helsinki)

Kurssin hinta on 47€/osallistuja.

Ohjaus ja kaikki materiaalit kuuluvat kurssin hintaan.

Pidämme kurssin aikana välipalatauon (omat eväät mukaan).

Ilmoittautuminen kurssille tästä ajankohdan selvittyä

Ilmoittaudu >

UUSI KURSSIKOKONAISUUS SYKSYLLE 2021: KORTTI- JA PAPERIASKARTELUN TEKNIIKAT

Tämä kurssikokonaisuus on suunnattu sinulle, joka haluat tutustua tai syventää taitojasi korttien teossa tai esim. Art Journal-tyyppisessä työskentelyssä. Kursseilla teemme upeita taustoja Distress Oxide -väreillä, tutustumme leimailun monipuolisiin tapoihin, leikkaamme kuvioleikkureilla kuvioita töihimme sekä sommittelemme upeita kokonaisuuksia vaikkapa korteiksi, Art Journalin sivuiksi tai pieniksi tauluiksi (max A4).

Kurssit sopivat sekä aloittelijoille että jo vastaavaa askartelua aiemmin harrastaneille.

Kunkin kurssin alussa Askarruttaja esittelee kurssilla käytettävät tekniikat ja välineet sekä jakaa kirjallisen koosteen kurssisisällöstä. Sen jälkeen pääset itse tekemään toivomiasi kokonaisuuksia Askarruttajan opastamana.

Onko sinulla kotona esim. leimailuvälineitä, mutta tulos ei ole ollut tyydyttävä? Tai löytyykö sinulta kuvioleikkuri, joka on jäänyt vähälle käytölle? Tai harkitsetko erilaisten paperiaskarteluvälineiden ostoa, mutta et tiedä, mitä sinun kannattaisi hankkia? Tai et halua hankkia kotiin askarteluvälineitä, mutta nauttisit niiden monipuolisesta kokeilemisesta? Näet myös, miten erilaiset paperilaadut vaikuttavat lopputulokseen. Askarruttajan väline- ja materiaalivalikoima on hyvin laaja, joten pääset hyödyntämään kotiaskartelijan varastoa monipuolisempia vaihtoehtoja!

Kursseista voi valita itselleen vain yhden tai käydä kaikki kolme, jolloin voit halutessasi myös jatkaa samoja töitä eri kerroilla. Askarruttajalta on kyselty aikuisten askartelukerhoa ilta- tai viikonloppuaikaan – tämä kurssikokonaisuus vastaa osin myös tähän tarpeeseen! Jos osallistut kaikille kolmelle kurssille, saat viimeisestä 10% alennuksen!

Kullakin kurssilla on jokin keskeisin teema, mutta kaikilla niistä pääset myös käyttämään muita menetelmiä!

KORTTI- JA PAPERIASKARTELUN TEKNIIKAT OSA 1: TAUSTOJEN TEKEMINEN

Tällä kurssilla opettelemme tekemään kauniita taustoja Distress Oxide -väreillä kortteihin, Art Journal-kirjan sivuille tai vaikkapa tauluksi. Käytämme apuna sapluunoja, Gel Press -alustaa, erilaisia musteenlevitystyökaluja, suihkepulloja, leimasimia sekä muita apuvälineitä. Joskus taustoista tulee niin kauniita, ettei työhön muuta tarvitakaan!

Pääpaino kurssilla on kauniiden taustojen tekemisessä ja ehdit tehdä niitä useita hyödynnettäväksi kotona tai seuraavilla tämän kurssisarjan kursseilla. Pääset kuitenkin rakentamaan joitakin valmiita kokonaisuuksia täydentämällä töitäsi esim. leimailulla tai kuvioleikkurilla leikatuilla kuvilla.

Kurssilla opettelemme mm. miten monipuolisilla tavoilla Distress Oxide -värejä voi käyttää ja miiten eri kartonki-/paperilaatu vaikuttaa lopputulokseen – käytämme mm. akvarellikartonkia, korttikartonkia, tulostuspaperia ja jopa valokuvapaperia! Gel Press -alustalla pääset kokeilemaan myös mm. yksinkertaista kuvansiirtoa sekä eri materiaalien (esim. kuplamuovi, naru, aaltopahvi) hyödyntämistä kuvioiden painamisessa.

Ryhmäkoko max 10 hlöä. Kurssi järjestetään jos ilmoittautuneita on vähintään 6, eivätkä ko. ajankohdan koronarajoitukset estä kurssin järjestämistÄ. Maskisuositus kaikille, joille sen käyttö ei aiheuta terveyshaittoja.

KORTTI- JA PAPERIASKARTELUN TEKNIIKAT OSA 2: LEIMAILUN MONIPUOLISET MAHDOLLISUUDET

Leimailemalla saa aikaiseksi upeita kuvia, taustoja ja kokonaisuuksia – kun tekniikat ovat hallussa! Moni kokee, ettei ole saanut leimasimilla hyvää jälkeä ja pelkkä leimasinkuva jää valjuksi kokonaisuudeksi. Tällä kurssilla opitaankin, kuinka itse leimasinkuvasta saa hyvän ja selkeän ja kuinka sitä jatkotyöstämällä syntyy upeaa jälkeä. Kurssilla opit mm.

 • Perusleimaustekniikan leimasinalustan avulla (mahdollisuus käyttää myös akryylipalikkaa)
 • Milloin käytät vesiliukoista, milloin puolestaan permanent-leimasinväriä
 • Monivärileimauksen tekniikan
 • Kuinka värität erilaisia väreillä leimasinkuvia ja rajaat niitä erilaisilla kynillä ym. välineillä
 • Kuinka, miksi ja milloin käytät kohopulveria leimailussa
 • Kuinka käytät leimailua taustojen ja varjojen tekoon
 • Miten eri paperilaadut vaikuttavat leimauksen lopputulokseen
 • Kuinka leimasimia käytetään Gel Press -alustan kanssa
 • Mihin muuhun kuin leimailuun leimasinvärejä voi käyttää
 • Leimasimien puhdistustekniikat – mikä on leimailussa erittäin tärkeää!
 • Kuinka leimaillut kuvat muodostavat kauniin kokonaisuuden esim kortissa tai Art Journal-työskentelyssä

Askarruttajalla on laaja valikoima leimasimia, leimasinvärejä, kohopulvereita sekä muita leimailun apuvälineitä. Käytössä on mm. leimailualustoja, kuumailmapuhaltimia ja erilaisia musteenlevitystyökaluja sekä Gel Press -alustoja.

KORTTI- JA PAPERIASKARTELUN TEKNIIKAT OSA 3: KUVIOLEIKKUREIDEN KÄYTTÖ

Kurssikuvaus täydentyy lähipäivinä! Kurssilla opit mm.

 • Kuinka käytät kuvioleikkuria kuvioiden stanssaamiseen ja kohokuviointiin
 • Miten erilaisia stansseja ja kohokuviointi kansioita käytetään
 • Mille materiaaleille eri kuvioleikkurit ja stanssit soveltuvat
 • Tapoja parantaa leikkaustulosta
 • Kuinka teet yksityiskohtaisista stanssatuista kuvioista valmiiksi tarroja ja vältyt liimaamisen vaikeudelta
 • Kuinka teet kuvioleikkurin avulla itse sapluunoita, maskeja ja jopa leimasimia
 • Erilaisia tapoja hyödyntää leikkaamiasi kuvioita korteissa, tauluissa tai Art Journal-työskentelyssä

Yhteistyössä:

Sinelli
Askarruttaja

Askarruttaja | Y-tunnus: 2760829-4 | piia.kinnunen@askarruttaja.fi | 050 545 3395 | Vähäntuvantie 1a LH3, 00390 Helsinki