Askarruttaja tarjoaa kohderyhmilleen räätälöityjä askartelutapahtumia sekä valmiita kursseja ja kerhoja.

Askarruttaja

Askarruttaako?

Kerhoaikataulut

 ASKARRUTTAJAN KERHOT LAPSILLE JA AIKUISILLE SYKSY 2020 sekä KESÄLEIRI 2020

Tästä osiosta löydät tietoa sekä koululaisten askartelukerhoista ja kesäleiristä sekä aikuisten päiväaskartelukerhosta! Ilmoittautuminen kesäleirille sekä syksyn kerhoihin on käynnissä!

Kerhot ja leirit järjestetään Askarruttajan toimitiloissa Konalassa, hyvien kulkuyhteyksien äärellä! Uusi osoite on Vähäntuvantie 1a LH3, 00390 Helsinki. Tervetuloa uusiin upeisiin kerhotiloihimme!

ASKARTELULEIRI KOULULAISILLE ELOKUUSSA 2020 (PÄIVÄLEIRI)!

Koronatiedote kesäleireihin liittyen

Suomen hallitus tiedotti 4.5.2020 koronarajoitusten asteittaisesta purkamisesta. Siten askarteluleirejäkin voi taas järjestää. Mikäli olet kiinnostunut kesäleiristä, ilmoittaudu rohkeasti mukaan tai ota muuten yhteyttä Askarruttajaan.

Leiriryhmä on pieni (tavoitekoko 8-14 lasta), ja hygieniaan panostetaan mm. varaamalla jokaiselle leiriläiselle vaki-istumapaikka ja omaan käyttöön perustyövälineet (sakset, pensselit, maalipaletti ym.) koko leiriviikon ajaksi. Leiri-ilmoittautumiset eivät ole voimassa, jos valtiovallan asettamat kokoontumismääräykset ja -suositukset tiukentuvat uudelleen. Leirin lasku lähetetään vasta juuri ennen leiriä ja sen eräpäivä on vasta leiriviikolla. 

TÄSSÄ TIEDOT ELOKUUN MAHTAVASTA KESÄLEIRISTÄ!

Askarruttaja järjestää elokuussa 2020 koululaisille suunnatun askartelu-päiväleirin. Kesäleiri järjestetään Askarruttajan toimitiloissa Konalassa (Vähäntuvantie 1 A LH 3, 00390 Helsinki).

Leirillä askartelemme monipuolisesti erilaisilla tekniikoilla ja materiaaleilla esim. massa-askarrellen, maalaten, huovuttaen, punoen ja paperiaskarrellen. Viime kesänä toteutimme yli 20 erilaista askarteluprojektia viiden päivän aikana! Leirillä pääset käyttämään mm. posliinimaaleja, valuvan maalin tekniikkaa, leimailualustaa, Bis shot-kuvioleikkuria – eli monia sellaisia välineitä ja tekniikoita, joita ei kaikilta kotoa löydy!

Leirien ajankohta ja hinta:

ma 3.8.-pe 7.8.2020 hinta 195€

Leirillä järjestetään varsinaista askarteluohjelmaa klo 9-14, minkä jälkeen on mahdollista jäädä piirtelemään, pelaamaan lautapelejä tai muuten oleilemaan leiritiloihin klo 16 asti.

Säiden salliessa osa askarteluista toteutetaan ulkona. Toimitilojen edestä alkava viheralue mahdollistaa sen, että voimme pitää ulkoilutaukoja sisäaskartelujenkin lomassa.

Leirille tuodaan omat eväät. Niitä on mahdollista säilyttää jääkaapissa nimikoiduissa rasioissa (maalarinteipillä nimi rasioiden päälle). Mikroaaltouunissa on mahdollisuus lämmittää ruokia. Leirin puolesta on tarjolla mehua, näkkileipää ja jonain päivänä voi olla esim. jäätelöt tai keksiä. Toimitiloissa on myös ruokailuvälineitä ja astioita käytettävänä.

Tavoitekoko leiriryhmille on 8-14 lasta per leiri. Leirien toteutuminen edellyttää, että saamme kullekin leirille vähintään 8 lasta.

Ilmoittautuminen elokuun leirille 17.6.2020 mennessä tästä:

Ilmoittaudu >

KOULULAISTEN ASKARTELUKERHOT KONALASSA SYKSY 2020

Suositut koululaisten askartelukerhot jatkuvat syyslukukaudella 2020! Kerhoissa askartelemme todella monipuolisesti eri tekniikoilla, materiaaleilla ja välineillä kaikkea kivaa esim. helmi- ja silkkimassasta, maalaten, leimaillen, punoen ja paperiaskarrellen. Osallistujien toiveet otetaan huomioon kerhokertoja suunniteltaessa. Kerho kokoontuu kerran viikossa.

Kerho soveltuu 1.-8.-luokkalaisille, sillä askartelussa kaikenikäisille löytyy sopivaa tekemistä ja samankin projektin voi toteuttaa itselleen sopivalla tavalla kerhon ohjaajan tukemana!

Koululaisten askartelukerhon ryhmät kokoontuvat

Ryhmä 1: ti klo 18-19.15 (1.9.-8.12.2020)

Ryhmä 2: to klo 18-19.15 (3.9.-10.12.2020)

Lukukausimaksu on 238 euroa (17 euroa/kerta; syksyn aikana on 14 kerhokertaa).

Lukukausimaksu on mahdollista maksaa kahdessa erässä, mutta jälkimmäinen erä tulee maksaa myös siinä tapauksessa, että lapsi lopettaa kerhon kesken lukukauden (paikka on joka tapauksessa varattu lapselle koko syyslukukaudeksi).

Kerhopaikan osoite: Vähäntuvantie 1a LH3, 00390 Helsinki (Konala)

Lisätietoja:
Kerhon ohjaaja Piia Kinnunen
piia.kinnunen@askarruttaja.fi
p. 050 545 33 95

Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittaudu syyslukukaudelle 15.8.2020 mennessä tästä:


 

AIKUISTEN ASKARTELUKERHO SYKSY 2020

Aikuisten askartelukerhossa pääset kokeilemaan monipuolisesti erilaisia askarteluvälineitä ja –materiaaleja yhdessä tekemisestä nauttien ja ohjaajan opastamana. Kerhon sisältöä suunnitellaan myös yhdessä osallistujien kanssa. Syksyn aikana teemme mm. metallilanka ja helmi -töitä, mixed media -esineitä, tekstiilien koristelua tekstiilimaaleilla sekä joulukortteja ja -koristeita erilaisilla tekniikoilla (Lue tarkemmin alempaa, kiitos!). Kerhon ohjaaja käy aina perustekniikat läpi ja opastaa askartelussa. Kerhossa on mahdollisuus askartelun lomassa juoda kahvia/teetä ja seurustella saman henkisten ihmisten kanssa.

Kerho sopii eläkeläisille, vuorotyötä tekeville sekä muille aikuisille, joilla on päiväsaikaan mahdollista osallistua kerhon toimintaan. Tervetuloa mukaan!

Koronaviruksen vaikutukset kerhojen toimintaan: Koska aikuisten askartelukerhossa on perinteisesti käynyt paljon riskiryhmäläisiä, korona-tilanne on vaikuttanut eniten juuri tämän ryhmän toimintaan. Kerhotoiminta pyritään aloittamaan uudelleen syyskuussa 2020. Koronatilanteen mahdollisista vaikutuksista kerhotoimintaan tiedotetaan näillä sivuilla sekä kerhoon ilmoittautuneille myös sähköpostitse.

Koska osa vakituisista kerholaisista ei voine vielä syksylläkään osallistua toimintaan, kerhoon mahtuu vierailijoita kokeilemaan kerhoa vaikkapa yksittäiselle kerhokerralle. Näillä sivuilla julkaistaan tiedot kunkin askartelukerran sisällöstä, jolloin voit valita mieleisesi ja ilmoittautua mukaan! Voit myös ottaa yhteyttä Askarruttajaan ja kysyä lisätietoja kerhosta (Piia Kinnunen, piia.kinnunen@askarruttaja.fi, 050 5453395).

Kerho kokoontuu syksyllä 2020

joka toinen maanantai klo 11.30-14.30 (parittomat viikot 7.9.-14.12.2020)

Voit ilmoittautua mukaan joko koko lukukaudeksi tai vain yksittäiselle kerralle. Koska korona-tilanteen vuoksi on olemassa epävarmuustekijöitä, kunkin kerhokerran toteutuminen ilmoitetaan erikseen viikkoa ennen ko. kerhokertaa sille ilmoittautuneille. Kerhokerta toteutuu vain, jos sille on ilmoittautunut vähintään 9 osallistujaa.

Voit valita jomman kumman maksutavan:

  • Lukukausimaksu on 168€ (21€/kerta; syksyn aikana on 8 kerhokertaa). Lukukausimaksu on mahdollista maksaa kahdessa erässä.
  •  Kertamaksu 27€/kerta, joka maksetaan kunkin osallistumiskerran jälkeen sähköpostitse saapuvalla laskulla

Kokoonnumme Askarruttajan toimitiloissa Konalassa, osoitteessa Vähäntuvantie 1a LH 3 (00390 Helsinki). Kadun varressa on maksuttomia parkkipaikkoja. Inva-taksilla pääsee ajamaan oven eteen. Lisäksi alueelle kulkee hyvin bussilinjoja (Vihdintien ja Kehä I läheisyys).

Tässä tietoa syyslukukauden kerhokertojen sisällöstä. Sivuille päivittyy kuvia ja uusia aiheita loppukesän ja alkusyksyn aikana:

Ma 7.9. Väännämme metallilangoista ja helmistä ja/tai paperisuikaleista koristeita ja koruja. Voit valita kumpaan tekniikkaan keskityt -vai teetkö kumpaakin.

Ma 21.9. Teemme mixed media -tekniikalla jonkin kolmiulotteisen esineen, esim. unisiepparin, mini-majakan tai lasipurkin. Voit myös tehdä ns. pahviveistoksen, joka päällystetään askartelusavella ja maalataan mixed-media -henkeen.

Ma 5.10. Askartelumassat: Voit tehdä ns. minimaailman eli rakentaa erilaisista materiaaleista pienen maiseman alustan päälle. Jos minimaailma ei ole oma juttusi, voit tehdä askartelumassoista muuta. Tämä on kuitenkin hyvä tilaisuus rakentaa vaikkapa kaunis jouluinen maisema!

Ma 19.10.  Tekstiili-, lasi- ja posliinimaalit. Voit koristella tekstiilin, lasipurkin ja/tai posliinimukin ko. tekniikkaan soveltuvilla maaleilla ja tusseilla. Tekstiilien kanssa voit käyttää erilaisia sapluunoja sekä tehdä itse tarrapintaisia sapluunoja Big shot – ja Travalle -kuvioleikkureiden avulla.

Ma 2.11. Teemme tauluja ja lasinalusia valuvan maalin tekniikalla. Jokainen pääsee kokeilemaan ainakin kahta erilaista valuvan maalin tekniikkaa. Vaihtoehtoisesti voit tehdä taulun sienitekniikalla, jossa erimuotoisilla vaahtomuovisienillä kuvioidaan taulun pinta. Lisää yksityiskohtia tauluun voi tehdä mandala-maalauksessa käytettävällä piste -tekniikalla.

Ma 16.11. Joulukortti -kerta. Teemme joulukortteja erilaisilla tekniikoilla, joista voit valita mieleisesi tai kokeilla vaikka kaikkia! Vaihtoehtoina on aikakin paperifiligrointi, Distress Oxide-väreillä koristellut kortit, Big shot – ja Travalle -kuvioleikkurin avulla tehtyjen kuvioiden ja kohokuviointien käyttö sekä leimailu.

Ma 30.11. Joulukortit ja joulukoristeet. Voit edelleen tehdä joulukortteja, mutta myös joulukoristeita. Joulukoristeiden tekoon on tulossa useampia vaihtoehtoisia tekniikoita, joista ilmoitetaan myöhemmin. Ainakin voit koristella pienen talonmuotoisen laatikon kivaksi lahjarasiaksi käyttämällä decoupage-tekniikkaa sekä erilaisia lisäkoristeita!

Ma 14.12. Makramee -punontaa. Vielä ehdit tehdä joululahjaksi pieniä makramee-töitä (avaimenperiä, korvakoruja, pieniä koristeita, pienen makramee-kranssin tms.) tai aloittaa isomman makramee -työn, josta riittää mukavaa puuhaa joululomallekin! Jos makramee on sinulle vieras tekniikka, ei hätää – Askarruttaja opettaa sinulle perussolmut pienten harjoitusten avulla ja pääset varmasti jo tekemään varsinaista makramee -työtäsikin!

Ilmoittaudu syyslukukauden kerroille 2020 tästä:

Yhteistyössä:

Sinelli
Askarruttaja

Askarruttaja | Y-tunnus: 2760829-4 | piia.kinnunen@askarruttaja.fi | 050 545 3395 | Vähäntuvantie 1a LH3, 00390 Helsinki

TÄRKEÄ TIEDOTE kaikille Askarruttajan asiakkaille: Häiriöitä Ilmoittautumis- ja Ota yhteyttä -lomakkeissa!

Askarruttajan ilmoittautumislomakkeessa on havaittu häiriöitä palveluntarjoajan toimesta 30.5.-24.7.2017 välisenä aikana. Emme valitettavasti ole saaneet tänä aikana ilmoittautumislomakkeen kautta tulleita ilmoittautumisia, emmekä Ota yhteyttä -lomakkeen kautta tulleita yhteydenottopyyntöjä. Siten emme ole myöskään voineet vastata yhteydenottoihinne. Pahoittelemme tätä internet-sivujen ylläpidosta vastaavan tahon virheestä johtuvaa häiriötä.

Pyydämme ystävällisesti kyseisenä aikana ilmoittautumisen tehneitä ilmoittautujia ilmoittautumaan uudelleen syksyn kursseille ja kerhoihin. Pahoittelut ja kiitos yhteistyöstänne!

Ilmoittaudu täällä tai sähköpostitse piia.kinnunen@askarruttaja.fi!